Laag Beugt 1a, Heeswijk-Dintheropeningstijdenvolg onsMijn account
Teakhout meubelen - Hedi

Teakhout meubelen

Teakhout komt van de teakboom ‘Tectona Grandis’. Dit is een bladverliezende boom die wel 40 meter hoog kan worden. Teak is zowel duurzaam en stabiel als houtsoort én laat zich uitstekend bewerken. Het is een beetje vettig door de natuurlijke oliën, splintert niet en er wordt bovendien geen ‘roest’ of corrosie gevormd als het met metaal in contact komt. Geen houtsoort combineert daarom zoveel goede eigenschappen. Dit is dan ook de reden dat teakhout zoveel wordt gebruikt in scheepsbouw, voor duurzame constructies in de chemische industrie én natuurlijk voor houtsnijwerk en meubelen.

Maatwerk teakhout meubelen

Bij Hedi is maatwerk vanzelfsprekend. Door nauwe samenwerking met een aantal bedrijfjes in Colombia weten wij maatwerk zeer goed te bewerkstelligen. De medewerkers van deze bedrijfjes maken namelijk permanent voor ons meubelen. Hiervoor belonen wij deze medewerkers goed. Dit kan daarom ook bestempeld worden als onze trots en passie. Eerlijk vakmanschap noemen wij dat!

Duurzame teakhout meubelen

Oorspronkelijk komt teak uit Zuidoost-Azië, maar de teakboom wordt tegenwoordig op grote schaal wereldwijd aangepland in de tropische gebieden. Zodoende ontstaan er grote verschillen in de kleur, het gewicht en hardheid van het hout. Het teakhout van Hedi is gerecycled teakhout, afkomstig van bielsen van de spoorwegen en van houten huizen, die worden afgebroken.

Bekijk onze Teakhout meubels