Laag Beugt 1a, Heeswijk-Dintheropeningstijdenvolg onsMijn account
Bogota zonder Honger

Bogota Zonder Honger

Bij het importeren van meubelen uit Colombia werden we  ook geconfronteerd met armoede in de wereld. Een ding was snel duidelijk, bij zaken doen hoort ook een maatschappelijke plicht. Voor ons was het snel een uitgemaakte zaak wat terug te willen doen voor de aller armste van de stad Bogota.

Zoals het gaat met zaken doen over de grens zijn waardevolle tussenpersonen van groot belang. Iemand die de spelregels, wetten en taal van het land kent. Via ons tussenpersoon kwamen we in contact met mevrouw Bertilda, zij runde een gaarkeuken in een van de armste wijken van Bogota (Egipto). Helaas had de gemeenten besloten de keuken te sluiten, deze voldeed niet meer aan de veiligheidsplichten en een verbouwing was een te grote kostenpost voor Bertilda.

Dit schrijnende verhaal greep ons direct aan dus besloten we deze verbouwing te vergoeden. Gelukkig verliep dit goed en de gaarkeuken mocht open blijven. Om nog meer kinderen te kunnen helpen en de maaltijden te verbeteren besloten we ook een jaar lang maandelijks een bedrag te doneren. Bertilda en vele kinderen waren goed geholpen en ons erg dankbaar. Om het dan na een jaar stop te zetten was eigenlijk geen optie meer, maar hoe dan verder…

Samen met de juiste personen in Colombia besloten we een Stichting op te zetten en de vele kinderen zo te kunnen blijven helpen. Vanaf dat moment werd Bogota Zonder Honger een feit en is het project alleen maar gegroeid. De Stichting Bogota Zonder Honger helpt dagelijks ongeveer 220 kinderen aan voeding, maar ook aan onderwijs en naschoolse activiteiten. Denk hierbij aan sport, creativiteit en bijlessen.

Spreekt dit project jou ook aan? De onderstaande documentaire geeft een nog mooier beeld of neem eens een kijkje op de website van de stichting: BogotaZonderHonger