Laag Beugt 1a, Heeswijk-Dintheropeningstijdenvolg onsMijn account

Ons verhaal

Op 26 december 1982 openden Evert en Sjanet Heerkens de deuren van Hedi Meubelen in Heeswijk-Dinther. Na een lange periode waarin grenen meubelen het populairst waren, werd er in 1995 voor het eerste een container van buiten Europa besteld. De teak houten meubelen kwamen in opkomst en hierdoor begon Hedi met importeren vanuit Indonesië. Hedi heeft zich constant willen onderscheiden en ging op zoek naar nieuwe kansen in een markt die constant in beweging is. In 2001 werd er contact gelegd met fabrieken uit Colombia en dit blijkt tot op de dag van vandaag een groot succes. Hedi is het enige bedrijf in Nederland die meubels importeert vanuit Colombia en daar zijn we trots op. Echte vakmensen met liefde voor het vak die enkel met gerecycled Colombiaans hout werken en ook nog zo flexibel zijn, zodat we steeds de laatste (meubel-)trends in de markt kunnen produceren, zonder kwaliteit en die typische Colombiaanse charme in te leveren. Een aantal jaren later zijn we ook begonnen met importeren vanuit India. Unieke, kleurrijke, Indiase meubelen met een eigen verhaal. Deze combinatie van zowel Indonesische, Colombiaanse en Indiase meubels vindt u vandaag de dag nog steeds binnen onze deuren, waar we vijfduizend vierkante meter aan showroom hebben.

Ook bracht Hedi Meubelen in 2005 de stichting Bogota Zonder Honger in het leven. Een project dat werd gestart nadat Evert en Sjanet werden geconfronteerd met de armoede in Colombia (Bogota is de hoofdstad van Colombia). Inmiddels wordt er voor zo’n 220 Colombiaanse kinderen gezorgd voor onderwijs, voedsel en vrijetijdsbesteding.

Een betere leefomgeving

Met uw aankoop helpt u niet alleen uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Het heeft ook een positieve invloed in het leven van echte mensen. Hedi Meubelen heeft Stichting Bogota Zonder Honger in het leven geroepen. Zij steunen een plaatselijke keuken in Bogota. Het doel is om kinderen in Bogota iedere dag van een volwaardige maaltijd te voorzien en te zorgen dat hun vrije tijd goed ingevuld wordt. d.m.v. sport of muziek. Ook wordt er voorlichting aan de ouders gegeven.

>> lees verder